Ga terug
+ servings

RECEPT: Surinaamse bakkeljauw frita

Trek in heerlijke Surinaamse bakkeljauw frita? Je maakt deze lekkere visballetjes heel makkelijk met ons simpele recept.
Voorbereidingstijd1 d
Bereidingstijd1 uur
Totale tijd1 d 1 uur
Gang: Hapje, Hoofdgerecht
Keuken: Surinaams
Porties: 48 balletjes
Auteur: Onesy

Ingrediënten

  • 2 pakjes bakkeljauw MET schubben of bakkeljauw filet ongeveer 400 gram
  • 1 middelgrote ui of 3 normale sjalotjes
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 eieren
  • 2 gewone of volkoren eierbeschuitjes of paneermeel
  • 1 takje selderij fijngesneden
  • 3 madame Jeanette pepers of minder naar smaak
  • 0,5 liter olie om de frita in te bakken en een klein beetje om de uien/sjalotjes en knoflook in te fruiten

Instructies

  • Verwijder de vellen van de bakkeljauw en was het zoute gedeelte (onderkant) onder de lopende kraan weg. Laat gedurende 1 nacht in een pan met water staan.
  • Gooi de volgende dag het water weg en zet weer “vers” water in de pan. Breng aan de kook, laat afkoelen en fileer/pluis de bakkeljauw.
  • Snij de uien of sjalotten en knoflook fijn en fruit ze in olie.
  • Snij ook de madame Jeanette fijn snijden en verwijder alle pitjes.
  • Kluts de eieren, verkruimel de beschuiten en voeg deze samen met de gefruite uien of sjalotjes en knoflook, madame Jeanette en selderij toe aan de bakkeljauw.
  • Meng het geheel goed door en maak hier balletjes van. TIP VAN ONZE MOEDER: zelf maak ik alle balletjes eerst (dus niet de pan met olie op het vuur en pas dan balletje voor balletje in de olie laten glijden).
  • Verhit de olie op de juiste temperatuur en bak de frita mooi goudbruin (om en om keren) en laat ze uitlekken op voldoende keukenpapier.