Ga terug
Recept afdrukken
5 van 1 stem

RECEPT: knapperige fried chicken wings

Heerlijk knapperige fried chicken wings krijgen hun smaak door de kip eerst te koken in bouillon en daarna pas te bakken.
Voorbereidingstijd5 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd35 minuten
Gang: Bijgerecht, Hapje, Snack
Keuken: Wereldkeuken
Auteur: TGSCC

Ingrediƫnten

  • 2 liter water
  • 1 kilo biologische kipkluifjes (vleugels en pootjes)
  • 4 takjes selderij soepgroente
  • 4 knoflooktenen gehalveerd
  • 1 ui gehalveerd
  • 4 pimentkorrels
  • 10 peperkorrels
  • 1 theelepel 5 spices poeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel ketoembar gemalen koriander
  • 1 theelepel kurkumapoeder
  • 0,5 eetlepel zout
  • 1 madame Jeanette peper optioneel
  • 1 of 2 liter olie om in te frituren

Instructies

  • Voeg in een diepe pan het water, de kruiden, het zout en eventueel de madame Jeanette toe. Proef of je de smaak sterk genoeg vindt, zo niet, voeg extra kruiden/zout toe.
  • Voeg dan ook de kip toe en breng aan de kook. Doe dit afhankelijk van hoe groot je pan is, in twee delen.
  • Zet het vuur, zodra de bouillon kookt, laag en laat de kip nog 15 minuten zachtjes sudderen.
  • Haal daarna de kluifjes met een schuimspaan, zeef of vork uit de pan en laat uitlekken op een bord met keukenpapier.
  • Verhit ondertussen in een andere (frituur)pan de olie tot 180 graden. De olie is op temperatuur als een stukje brood mooi goudbruin bakt.
  • Bak de kipkluifjes in de olie mooi bruin en knapperig. Voeg niet teveel kippetjes tegelijk toe in de pan, zodat ze genoeg ruimte hebben om mooi te bakken. Laat uitlekken op een bord met keukenpapier.
  • Serveer met een lekker sausje zoals (pittige) ketchup of zoete chilisaus of eet ze zonder (net zo lekker).

Notities

Gooi de bouillon waarin je de kip hebt gekookt niet weg! Deze kan je gewoon gebruiken als basis voor soep, pastasaus of om rijst(vervangers) in te koken.