RECEPT: Surinaamse kaaskoekjes met geitenkaas
Hou jij van geitenkaas? Probeer dan eens ons recept voor Surinaamse kaaskoekjes met geitenkaas. Zelfde bereidingswijze, iets andere smaak!
Voorbereidingstijd5 minuten min
Bereidingstijd15 minuten min
Totale tijd20 minuten min
Gang: Taart en koekjes
Keuken: Surinaams
Porties: 16 koekjes
Auteur: Onesy
- 150 gram geraspte belegen/oude geitenkaas
- 150 gram ongezouten zachte boter
- 150 gram spelt-/tarwebloem
Verwarm de oven voor op 150 graden.
Meng de kaas en bloem in een kom en voeg daaraan de zachte boter toe.
Kneed het tot een mooi deeg, dat je verdeelt in 16 balletjes.
Druk die balletjes met een vork uit tot platte koekjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. Laat genoeg ruimte over tussen de koekjes, want ze lopen nog wat uit!
Bak 15-20 minuten af in de oven tot de Surinaamse kaaskoekjes met geitenkaas lichtbruin/goudgeel zijn.
Laat afkoelen op een rooster en bewaar in luchtdichte trommel of zak.