Ga terug
+ servings

RECEPT: zelf pittige Surinaamse pindasaus maken

Voorbereidingstijd5 min
Bereidingstijd5 min
Totale tijd10 min
Gang: Bijgerecht, Sauzen en marinades
Keuken: Surinaams
Trefwoord: vegan
Porties: 1 potje
Auteur: Onesy

Ingrediënten

  • 1 madame Jeanette peper fijngesneden
  • 200 gram pindakaas met stukjes noot
  • 1 teen knoflook fijngehakt
  • 1 el (homemade) ketjap manis
  • 1 el tamarindepasta
  • 2 el kokos- of palmsuiker
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 el sojasaus
  • 0,25 tl zout
  • 120 ml kokend water

Instructies

  • Meng alle ingrediënten, behalve het water, in een kom.
  • Voeg daarna het kokende water toe en roer nogmaals door.

Notities

Als je de pindasaus niet meteen gebruikt, wordt 'ie wat dikker. Na even opwarmen in een pannetje of de magnetron krijg je hem makkelijk weer vloeibaar.