RECEPT: zelfgemaakte tomatensaus voor pasta
Je weet niet wat je proeft als je zelfgemaakte tomatensaus eet! Zonder toevoegingen, mét smaak. Het geheim daarvoor, vind je in dit recept voor tomatensaus.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd1 uur uur
Totale tijd1 uur uur 10 minuten min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Porties: 500 gram
Auteur: Onesy
- 1 bak Romatomaten in achten
- 1 bak Tasty Tom trostomaten in achten
- 2 puntpaprika’s (rood en geel), in stukken
- 1 winterpeen of 2-3 gewone wortels in stukken
- 4 tenen knoflook gehalveerd
- 1 rode ui in stukken
- 1 takje verse tijm gerist, dus zonder de tak of 1 theeelepel gedroogde tijm
- 1 takje verse rozemarijn gerist, dus zonder de tak of 1 theeelepel gedroogde rozemarijn
- 1 eetlepel olijfolie
- peper en zout naar smaak
Verwarm de oven voor op 220 graden terwijl je alles in stukken snijdt.
Doe alle groenten samen met de ui, knoflook, kruiden, olijfolie, peper en zout in een ovenschaal.
Hussel alles goed om zodat alles bedekt is met olijfolie en de kruiden goed verdeeld zijn.
Plaats de schaal in de voorverwarmde oven voor een uur en schep ieder kwartier om.
Haal de schaal uit de oven en laat ongeveer 10 minuten afkoelen.
Pureer de groenten met een staafmixer of maal ze in een blender.
De zelfgemaakte tomatensaus is nu klaar voor gebruik als pastasaus of als basis voor pizza.