Ga terug
–+ servings

RECEPT: frisse limoen koriander rijst

Trek in iets anders dan gewone gekookte rijst? Met ons recept voor limoen koriander rijst geef je je normale rijst een update!
Voorbereidingstijd5 min
Bereidingstijd25 min
Weektijd30 min
Totale tijd1 uur
Gang: Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken: Wereldkeuken
Porties: 2 porties
Auteur: Onesy

Ingrediënten

  • 225 gram zilvervliesrijst
  • 1 el olie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui / 5 stengels bosui
  • 280 ml water (eventueel met een theelepel biologisch/zelfgemaakt bouillonpoeder erbij) of dezelfde hoeveelheid groentebouillon
  • sap van 1-2 limoenen naar smaak
  • 10 gram koriander ongeveer de helft van een bakje
  • zout naar smaak

Instructies

  • Laat de rijst ongeveer 30 minuten weken in heet/net gekookt water, spoel daarna af en giet zoveel mogelijk vocht af.
  • Fruit de ui in een koekenpan in olie en voeg de rijst toe.
  • Schep om en voeg dan ook de knoflook toe.
  • Rooster de rijst ongeveer 5 minuten terwijl je deze af en toe omschept en schep daarna in de rijstkoker.
  • Voeg water of bouillon toe en laat de rijst gaar koken.
  • Schep de rijst om met een lepel of vork en laat dan nog 10 minuten afkoelen (anders verkleurt de koriander door de hitte).
  • Snij de koriander in kleine reepjes en voeg deze samen met het limoensap toe aan de rijst. Begin met het sap van 1 limoen en proef of je meer wil toevoegen.
  • Schep goed om en voeg eventueel nog zout toe.

Notities

De limoen koriander rijst is lekker met bonen, groente, (vega)kip of pulled beef en avocado of in een burrito.