Ga terug
+ servings

RECEPT: homemade madame Jeanette pindakaas

Met maar drie ingrediënten maak je binnen vijftien minuten heerlijke homemade madame Jeanette pindakaas.
Voorbereidingstijd20 min
Bereidingstijd15 min
Totale tijd35 min
Gang: Bijgerecht, Ontbijt en lunch
Keuken: Surinaams
Porties: 1 kleine pot
Auteur: Onesy

Ingrediënten

  • 250 gram ongezouten geroosterde doppinda's
  • 1 madame Jeanette peper
  • 1-2 theelepels honing of maple syrup
  • zout naar smaak

Instructies

  • Was de madame Jeanette, verwijder de pitjes en snij in stukken.

BIJ GEROOSTERDE DOPPINDA'S:

  • Dop de pinda's en verwijder de vliesjes.

BIJ ONGEBRANDE PINDA'S:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en rooster daarna de pinda's voor 10 minuten in de oven op 200 graden. Laat ze een beetje afkoelen.
  • Gooi de pinda's samen met (een deel van) de madame Jeanette en de honing in de keukenmachine/hakmolen en maal fijn tot het korrelig wordt.
  • Schraap de pinda's aan de randen naar beneden en maal weer verder tot je op gegeven moment een soort homp krijgt.
  • Probeer die homp weer een beetje te verdelen over de keukenmachine en maal verder tot je ziet dat er een soort smeuïge pasta ontstaat.
  • Haal er een mespunt uit om te zien of het de structuur heeft die je wilt. Je kan hem namelijk extra smeuïg maken door de machine nét even iets langer door te laten draaien. Proef meteen of je de pindakaas zout en peper genoeg vindt.
  • Voeg als je crunch lekker vindt nog wat fijngehakte pinda's toe aan de pasta en roer die er goed doorheen.

Notities

De pindakaas smaakt heerlijk op een zelfgemaakt Surinaams puntje (wit of bruin) of is te gebruiken als basis voor een pindasausdressing.