RECEPT: heerlijk frisse zuurzak cocktail
Met maar drie ingrediënten maak je in een mum van tijd een heerlijke zuurzak cocktail waarmee je je voor even in de tropen waant!
Voorbereidingstijd5 minuten min
Bereidingstijd10 minuten min
Totale tijd15 minuten min
Gang: Drankje
Keuken: Surinaams, Wereldkeuken
Porties: 1 groot glas
Auteur: Onesy
- 1 cup/koffiemok prosecco
- 1 cup/koffiemok zuurzak
- 8-10 ijsblokjes
- 5 blaadjes munt (geen takjes!) en extra voor garnering optioneel
Gooi alle ingrediënten behalve de munt in de blender.
Zet je blender als dat kan op icecrush stand, anders eerst een halve minuut op de laagste stand om de ingrediënten te mengen zonder dat alles omhoog spat (door de bubbels van de prosecco). Vind je het lekker om nog wat stukjes zuurzak te proeven? Laat de blender dan (rustig) op middelhoog draaien voor drie à vier minuten. Wil je alles helemaal geblend? Zet je blender dan op de hoogste stand voor vijf à zes minuten.
Voeg een halve minuut voor het eind eventueel de munt toe en maal verder.
Garneer met wat blaadjes munt.