Go Back
–+ servings

RECEPT: toefjes van cassave puree (cassave duchesses)

Deze toefjes van cassave puree zien er niet alleen sjiek uit, ze smaken ook heerlijk! Een leuke manier om cassave eens anders op tafel te zetten.
Voorbereidingstijd1 uur
Bereidingstijd45 min
Totale tijd1 uur 45 min
Porties: 25 toefjes
Auteur: Onesy

Ingrediënten

  • 500 gram cassave vers of diepvries
  • 50 gram biologische roomboter of margarine op kamertemperatuur
  • 2 biologische eidooiers

Instructies

  • Schil de verse cassave met een aardappelschilmesje of dunschiller. Snij in kleinere stukken en verwijder de harde nerf in het midden. Kook de stukken cassave in ruim water gaar in 10-15 minuten tot je er met een vork goed doorheen kan prikken. Laat de cassave volledig afkoelen (liefst in de koelkast).
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Meng de afgekoelde cassave met de boter en eidooiers en pureer (met een staafmixer of hakmolen) tot een gladde massa. Als je nog stukjes cassave tegenkomt, pureer die dan ook, of haal ze eruit, want anders verstoppen ze de spuitzak.
  • Breng een van de spuitmondjes waarmee je toefjes kan maken aan op de spuitzak en vul die met de puree. Spuit er toefjes van op een met bakpapier beklede bakplaat. Afhankelijk van hoe groot je ze maakt, zijn dat er 25-40.
  • Plaats de cassave toefjes in de oven voor 30 minuten of tot ze mooi goudbruin zijn.
  • Extra info

Notities

Je kan de toefjes al eerder voorbereiden zodat je ze op de dag zelf alleen nog maar hoeft af te bakken. Vries de toefjes dan ongebakken in in de vriezer en bak ze 5-10 minuten langer. De toefjes zijn lekker bij dit gerecht met ossenhaas en kousenband.