Meng bloem, bakpoeder, zout en suiker (voor extra luchtig resultaat kan je alles zeven).
Kluts ei, melk, pindakaas en kokosolie/boter door elkaar.
Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten en meng, maar niet tot het beslag helemaal glad is. Je wil hier en daar nog een klontje zien dat niet helemaal goed gemengd is.
Bak de pannenkoeken in een goed verhitte koekenpan en bewaar de al gemaakte pannenkoeken in een warme oven of op een bord dat je afdekt met folie.
Notities
*Serveer de pindakaas pannenkoeken met banaan en (evt.) stroop.*In het recept worden Amerikaanse maatcups gebruikt, die per keer een ander gewicht kunnen opleveren. Begin met 125 gram bloem en als je het beslag te vloeibaar vindt, kan je nog tot maximaal 15 gram bloem toevoegen.*Voor een vegan versie kan je het ei vervangen door een lijnzaadei (1 el gemalen lijnzaad met 3 el heet water mengen en 10 minuten laten staan) en de melk door plantaardige melk (en evt. wat (appel)azijn om er karnemelk van te maken).