Go Back
+ servings

RECEPT: spicy pizza met madame Jeanette saus

Trek in pizza, maar dan wel een met wat pit? Maak dan ons recept voor spicy pizza met een lekker pittige madame Jeanette saus!
Voorbereidingstijd1 uur 10 min
Bereidingstijd15 min
Totale tijd1 uur 25 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Surinaams, Wereldkeuken
Porties: 2 personen
Auteur: Onesy

Ingrediënten

  • 2 pizzabodems/deeg voor 2 pizza’s
  • 200-250 gram tomatensaus met madame Jeanette zie onderaan voor het recept
  • vegan kaas zoals geraspte belegen kaas, mozzarella, Parmezaanse kaas
  • toppings zoals paprika, champignons, (rode) ui, courgette, salami, ham, tonijn

Instructies

  • Maak de tomatensaus, pureer, laat een beetje afkoelen en zet 250 gram apart.
  • Verwarm de oven voor (eventueel met pizzasteen erin) op 250 graden (of de temperatuur die aangegeven staat op de verpakking).
  • Beleg elke pizza met de helft van de pittige saus en toppings naar keuze.
  • Als de spicy pizza uit de oven komt, kan je hem eventueel nog besprenkelen met wat (spicy) olijfolie en blaadjes basilicum.

Notities

*Het recept voor de pittige tomatensaus vind je hier.
*De tomatensaus die over is, kan je gebruiken voor een pastagerecht of bewaren in de vriezer. Ik doe dat altijd in ziplock zakjes zodat de saus snel weer ontdooit.