Ga terug
tayerblad pesto kerstboom bladerdeeg recept
Recept afdrukken
Nog geen waarderingen

RECEPT: bladerdeeg kerstboom met tayerbladpesto

Een lekker hapje om te serveren met kerst is deze bladerdeeg kerstboom die je vult met pesto gemaakt van de Surinaamse groente tayerblad.
Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd45 minuten
Gang: Bijgerecht
Keuken: Surinaams, Wereldkeuken
Auteur: Onesy

Ingrediƫnten

  • 2 pakken verse bladerdeeg makkelijkst is uit de koeling, diepvries kan ook
  • 100 gram tayerbladpesto (pijnboompitten, Parmezaanse kaas, tayerblad, knoflook, zout, olijfolie, peper en zout) zie onderaan voor het exacte recept
  • 1 bol (biologische) buffelmozzarella/ 75-100 gram geraspte (biologische) kaas
  • 1 (biologisch) ei + 2 el water, losgeklopt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Rol de lappen bladerdeeg uit en besmeer een van de twee met de pesto. Je kan het hele vlak besmeren of ongeveer het oppervlak van kerstboom. (Ik sneed eerst de vorm van de kerstboom uit, maar dat raad ik je niet aan, want het is dan een stuk lastiger om de tweede deeglap erop te leggen.)
  • Verspreid er dan de mozzarella/geraspte kaas over en leg voorzichtig de andere lap hierover heen.
  • Snij met een pizzasnijder een kerstboomvorm uit. Snij van de schuine kanten reepjes richting het midden, maar laat een deel (ongeveer de breedte van de stam) over. Maak van de rest van het overgebleven deeg leuke vormpjes zoals sterren of mini-kerstbomen (alleen de vorm, geen gedraaide reepjes).
  • Druk met een vork alle randen zo stevig mogelijk aan. Draai dan elk reepje een paar keer.
  • Bestrijk de kerstboom met het losgeklopte ei-water mengsel (als je ook de andere stukken deeg wil bakken, die uiteraard ook).
  • Plaats de kerstboom in de voorverwarmde oven en bak ongeveer 30 minuten of tot de kerstboom goudbruin (en de onderkant gaar) is. Warm serveren is het lekkerst.

Notities

Hier vind je het recept voor tayerbladpesto.