Schil de zoete aardappel en snij in gelijke reepjes. Dat is heel belangrijk om ze zo crispy mogelijk te krijgen! Ze moeten niet zo dun zijn als McDonalds patat, maar ook niet zo dik als Vlaamse friet.
Laat de frietjes 45 minuten weken in een kom met koud water.
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Gooi het water weg na drie kwartier en dep de frietjes goed droog met een theedoek of keukenpapier.
Gooi een kwart van de zoete aardappel frietjes in een ziplock zakje en voeg 1 theelepel maizena toe.
Doe de zak dicht, maar laat er nog wel wat lucht in zitten en schud goed heen en weer tot alle maizena goed verdeeld is over de frietjes.
Verplaats de frietjes van de zak naar een kom en herhaal voor de rest.
Hussel alle frietjes in de kom om met de olie en eventueel knoflookpoeder of andere kruiden.
Plaats de patat van zoete aardappel naast elkaar op een bakplaat met bakpapier of folie die is ingesmeerd met olie.
Zorg ervoor dat de frietjes elkaar niet raken! Anders gaan ze tegen elkaar aan stomen en blijven ze zacht.
Draai na 15 minuten alle patat om en bak nogmaals 15 minuten.
Haal uit de oven, bestrooi met zout en laat een beetje afkoelen zodat de frietjes knapperiger worden.