Ga terug
+ servings
recept sorrel drink surinaamse kerst
Recept afdrukken
Nog geen ratings

RECEPT: Caribische sorrel drink

Caribische sorrel drink is een heerlijk kruidig drankje van hibiscus (sjoeroe) dat in de Cariben traditioneel gedrinken wordt tijdens de feestdagen.
Bereidingstijd10 minuten
Rusttijd2 uur
Totale tijd2 uur 10 minuten
Gang: Drankje
Keuken: Caribisch
Porties: 1 liter
Auteur: Onesy

Equipment

Ingrediënten

  • 50 gram gedroogde hibiscus
  • 2 liter water
  • 20 gram gember in plakjes of geraspt
  • 4 kruidnagels
  • 1 kaneelstokje
  • 8 pimentkorrels
  • rum of champagne/prosecco optioneel

Instructies

  • Doe alle ingrediënten in een pot en breng aan de kook. Laat tien minuten koken en daarna afkoelen. De smaken trekken er het beste in als je de sorrel drink een paar uur, maar liever een nacht laat staan (in de koelkast).
  • Giet de drank door een zeef in een andere pot of kom en zeef een tweede keer om alle kleine stukjes/restjes eruit te halen.
  • Voeg suiker/maple syrup of andere zoetstof of rum of bubbels toe naar smaak.

Notities

Op veel sites wordt vermeld dat zwangere vrouwen geen hibiscus mogen gebruiken. Wij adviseren je om advies in te winnen bij een dokter en niet zelf op zoek te gaan naar informatie daarover.