Ga terug
chocolade maizenakoekjes recept
Recept afdrukken
Nog geen ratings

RECEPT: Surinaamse chocolade maizenakoekjes

De smaak van chocola, maar dan verwerkt in een heerlijk bros op je tong smeltend koekje, dat is wat je proeft als je onze chocolade maizenakoekjes maakt!
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Totale tijd25 minuten
Gang: Taart en koekjes
Keuken: Surinaams
Auteur: Onesy

Ingrediënten

  • 63 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 30 gram ei losgeklutst (half groot ei)
  • 1 tl (zelfgemaakt) vanille extract
  • 33-50 gram (biologische) kristalsuiker
  • â…› tl zout
  • 110-115 gram maizena
  • 10-15 gram cacaopoeder
  • suikermuisjes voor de garnering optioneel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Klop de boter luchtig met een garde of mixer.
  • Voeg de suiker toe en klop weer luchtig.
  • Voeg het losgeklutste ei en het vanille extract toe en klop alles weer goed door.
  • Voeg in delen de maizena en cacao toe tot alles is opgenomen en je een mooi glimmend deeg hebt. Het deeg moet er een beetje glanzend/kleverig uitzien en niet scheuren.
  • Vorm er een bal van en maak daarna balletjes ter grootte van een walnoot. Leg ze met genoeg ruimte ertussen naast elkaar op een bakplaat (met een vel bakpapier erop).
  • Druk de balletjes tussen je handen of met een vork plat. Dip de vork eventueel in wat maizena om plakken te voorkomen. Verstrooi als je dat lekker of mooi vindt, op elk koekje wat suikermuisjes.
  • Plaats de bakplaat in de oven en bak de maizenakoekjes in 14-16 minuten tot de onderkant lichtbruin is. Omdat de koekjes bruin zijn, is het wat lastiger te zien, maar check daarom na 14 minuten of ze gaar zijn.
  • Laat nog even afkoelen en bewaar in een luchtdicht bakje.

Notities

*De chocolade maizena koekjes zijn maximaal 1 week houdbaar.
*Voor een 'normale' chocoladesmaak: 115 gram maizena + 10 gram cacaopoeder.
*Voor een meer pure chocoladesmaak: 110 gram maizena + 15 gram cacaopoeder.