Go Back
+ servings

RECEPT: awarra cheesecake

Voor cheesecake zijn al enorm veel recepten bedacht. Maar ken je de tropische awarra cheesecake variant al met de pulp van de Surinaamse vrucht?
Voorbereidingstijd15 min
Bereidingstijd1 uur 40 min
Totale tijd1 uur 55 min
Gang: Dessert
Keuken: Amerikaans, Surinaams
Porties: 1 cheesecake
Auteur: Onesy

Ingrediënten

VOOR DE BODEM

  • 200 gram koekjes (Maria-biscuit, Digestive, Bastogne)
  • 113 gram boter

VOOR DE VULLING

  • 900 gram cream cheese zoals Philadelphia
  • 300 gram suiker
  • 6 eieren
  • 240 gram crème fraiche
  • awarra pulp van 10 awarra’s
  • 45 gram bloem

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Smelt de boter.
  • Verkruimel de koekjes in een keukenmachine of stamp ze fijn door ze in een zak te stoppen en er met een deegroller hard op te slaan.
  • Meng voor de bodem de verkruimelde koekjes met de gesmolten boter.
  • Druk dit mengsel stevig aan in een met boter ingevette springvorm van 22 cm doorsnee.
  • Bak de bodem 15 minuten in de oven.
  • Haal de bodem uit de oven en verhoog de temperatuur naar 225 °C.
  • Klop de cream cheese, suiker, eieren, crème fraiche, awarra pulp en bloem in een keukenmachine of met een mixer op medium speed tot het een glad mengsel is.
  • Giet dit mengsel over de koekbodem.
  • Bak de cheese cake 10 minuten in de oven.
  • Verlaag daarna de temperatuur naar 120 °C (zonder dat je de ovendeur open doet!) en laat de cheese cake nog 1 uur en 15 minuten bakken. Als je de cheese cake eruit haalt, moet de crème in het midden nog een beetje trillen.