Ga terug
+ servings
Recept afdrukken
Nog geen ratings

RECEPT: Surinaamse kokosijsjes

Surinaamse kokosijsjes zijn heerlijk romig, verfrissend en als je wilt zelfs suikervrij! Met ons recept maak je ze makkelijk zelf.
Vriestijd3 uur
Gang: Dessert
Keuken: Surinaams
Porties: 6 ijsjes
Auteur: Tewa

Ingrediënten

  • 1 blikje kokosmelk 400 ml
  • 1 verse kokos in stukjes gesneden is kant en klaar te koop bij de AH
  • 1 handje rozijnen
  • 125 ml (vegan) gecondenseerde melk LET OP: wil je een suikervrije variant, laat dan de gecondenseerde melk weg!

Instructies

  • Snijd de bruine kokosbast of schil van de kokos af.
  • Doe alle ingrediënten behalve de rozijnen in de blender.
  • Zet de blender aan en laat alles goed mixen tot op het punt dat de kokos versnipperd is, maar nog wel herkenbaar is als kokos. Ik heb de blender ongeveer drie minuten aangehad.
  • Mix nu de rozijntjes door het kokosmengsel en schenk het in de ijsvormpjes.
  • Even goed roeren en de Surinaamse kokosijsjes kunnen in de diepvries.
  • Na drie uur in de diepvries kun je genieten van je coco heaven!