Ga terug
+ servings

RECEPT: Surinaams schaafijs met cola siroop

Met maar een paar ingrediënten en een blender kan je snel zelf Surinaams schaafijs maken. Het is een heerlijke dorstlesser, en niet alleen voor warme dagen!
Gang: Drankje
Keuken: Surinaams
Porties: 4 glazen
Auteur: Tewa

Ingrediënten

  • 300 ml Surinaamse cola siroop of Surinaamse hibiscusstroop 
  • 56  ijsblokjes dus 14 per glas
  • 4 takjes munt
  • 1 citroen
  • 100 ml water

Instructies

  • Je hebt ongeveer 14 ijsblokjes per glas nodig die je gaat crushen in de blender. Als je blender sterk genoeg is, kun je proberen dit in één keer te doen, maar ik zou het in twee of drie keer doen. Zet de machine wel op de ijscrush stand (als die er is op je blender).
  • Het ijs moet heel fijn worden gemalen, dus blijf blenderen tot je dat hebt bereikt.
  • Schep het ijs uit de blender en verdeel het over de glazen.
  • Verdeel en giet de limonade over het ijs.
  • Hou je van heel zoet, schenk dan nog wat extra limonade in de glazen.
  • Houd je niet zo van zoet, doe er dan een klein beetje water bij.
  • Serveer met een takje munt (fijn gesneden is dit nóg lekkerder en frisseen een schijfje citroen.
  • Wacht niet te lang met opdrinken/opeten, anders wordt het gewoon limonade met ijs. :)