Ga terug
+ servings
recept bananenchips van geraspte groene bakbanaan arañitas
Recept afdrukken
Nog geen ratings

RECEPT: bananenchips van geraspte groene bakbanaan

Met dit recept voor bananenchips van geraspte groene bakbanaan maak je Surinaamse bananenchips met dezelfde smaak als normaal, maar een stuk simpeler!
Voorbereidingstijd5 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Totale tijd20 minuten
Gang: Snack
Keuken: Surinaams
Porties: 16 hoopjes
Auteur: Onesy

Ingrediënten

  • 2 groene bakbananen
  • 1 theelepel knoflookpoeder/1 teen verse knoflook geperst
  • 0,5 - 1 theelepel zout
  • olie om in te frituren

Instructies

  • Snij de onder- en bovenkant van de bakbananen af en maak een inkeping in de lengte zodat je de schil makkelijk kan verwijderen.
  • Rasp de bananen in een kom, voeg zout en knoflookpoeder toe en meng goed.
  • Verwarm een laagje olie in een koekenpan (ik gebruikte net genoeg om 1 kant van de bananenchips te bakken, maar niet zoveel dat ze echt dreven in de olie) op middelhoog vuur. Check of de olie heet genoeg is door een snippertje banaan te bakken. Als dit snel bruin wordt, is je olie te heet! Begint het lekker te sissen, dan is de olie goed op temperatuur, gebeurt er (vrijwel) niets, dan is de olie niet heet genoeg.
  • Schep met een lepel een hoopje ter grootte van 1 à 2 eetlepels in je hand en pers dat samen tot een soort hamburgertje.
  • Laat het hoopje in de olie in de koekenpan vallen en herhaal tot de koekenpan gevuld is (ze moeten nog genoeg ruimte hebben om niet aan elkaar te kleven).
  • Draai de hoopjes om als de onderkant goudbruin is en haal uit de koekenpan als beide kanten dat zijn.
  • Laat de bananenchips uitlekken op een bord met wat keukenpapier.
  • Laat even afkoelen en bestrooi eventueel nog met wat extra zout. Eet de bananenchips van geraspte groene bakbanaan dan meteen op, dan zijn ze het lekkerst.

Notities

*Je kan de chips een andere smaak geven door andere kruiden toe te voegen zoals (chili)peper, paprikapoeder, enz.
*Serveer met een lekkere avocadodip, of juist met iets zoets zoals maple syrup.
*Zijn de bananenchips toch zacht geworden, piep ze dan een minuut of 5 op in de oven op 150 graden. Zo worden ze weer lekker knapperig.