Ga terug
+ servings

RECEPT: zelf paaseitjes maken

Paaseitjes kopen kan, maar zelf paaseitjes maken is net zo makkelijk. Je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig en een uurtje geduld!
Voorbereidingstijd5 min
Bereidingstijd10 min
Rusttijd1 uur
Totale tijd15 min
Gang: Snack
Keuken: Wereldkeuken
Porties: 18 paaseitjes
Auteur: Onesy

Ingrediënten

  • 0,5 cup zachte ontgeurde kokosolie
  • 0,5 cup rauwe cacao
  • 0,5 cup amandelpasta
  • 0,25 cup honing/maple syrup/agavestroop
  • 0,5 theelepel vanille extract/snufje vanillepoeder
  • noten of andere vullingen optioneel

Instructies

  • Zorg dat de kokosolie zacht is, maar niet helemaal gesmolten.
  • Voeg de honing toe en meng door de kokosolie tot alles goed gemengd is.
  • Voeg de amandelpasta toe en meng weer goed.
  • Voeg als laatste de cacao en vanille toe. Als je een echt mooi/glad resultaat wil, zeef je de cacao zodat er geen klontjes ontstaan.
  • Meng alles goed door elkaar tot je een mooie chocoladesaus hebt.
  • Plaats een aantal noten in alle afzonderlijke vormpjes. Op de foto zie je dat ik er twee heb toegevoegd, maar dat hadden er makkelijk drie, misschien zelfs vier kunnen zijn.
  • Giet nu met een theelepel voorzichtig het chocolademengsel in elk vormpje.
  • Plaats de paaseitjes nu voor minstens een uur in de vriezer. Als je ze eruit haalt, moet je ze meteen opeten. De kokosolie smelt namelijk snel, dus de paaseitjes worden zacht als je ze te lang laat staan buiten de koeling.

Notities

Alle ingrediënten heb ik opgemeten met Amerikaanse cups. Maar het gaat er vooral om dat je alles in de juiste verhouding toevoegt. Je kan bijvoorbeeld ook tien eetlepels olie, cacao en amandelpasta op 5 eetlepels honing toevoegen. Wil je een iets ‘melk’achtigere chocoladesmaak? Voeg dan dezelfde hoeveelheid honing of andere zoetstof toe (dus 1/2 cup). Heb je geen bonbonvormpjes? Gebruik dan een ijsblokjesvorm of een bakje waarin je eten kan bewaren. In het laatste geval breek je gewoon iedere keer een stuk af.