Ga terug
+ servings

RECEPT: Surinaamse gevulde eieren

Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd15 min
Totale tijd25 min
Gang: Bijgerecht
Keuken: Surinaams
Porties: 8 halve eieren
Auteur: Tewa

Ingrediënten

  • 4 (biologische) eieren
  • 0,5 eetlepel (biologische) mayonaise
  • 1 eetlepel piccalilly
  • zout en zwarte peper naar smaak
  • 1 eetlepel (biologische) ketchup
  • 3 takjes platte peterselie

Instructies

  • Kook de eieren hard en laat ze even afkoelen als ze eenmaal gekookt zijn.
  • Pel de eieren.
  • Snijd de eieren met een mes door de helft. Uiteraard zodat je een ovale vorm behoudt.
  • Haal het eigeel uit het ei en doe dit in een bakje.
  • Prak het eigeel en voeg de mayonaise en piccalilly toe. Het mengsel moet smeuïg proeven dus voeg nog iets meer mayonaise toe als dit niet het geval is.
  • Breng het eigeel mengsel op smaak met peper en zout en roer alles goed door elkaar. Er mogen geen klontjes meer in zitten.
  • Vul een spuitzak of plastic diepvrieszakje met het eigeel mengsel. Als je een plastic zakje gebruikt, knip dan een gat aan een van de zijkanten onderaan, ter grootte van een halve centimeter.
  • Vul nu het ei met het eigeel mengsel.
  • Plaats een takje peterselie op het witte gedeelte van het ei.
  • Vul nog een plastic zakje met de ketchup en knip aan de onderkant een piepklein gaatje.
  • Maak met de ketchup op het witte deel van het ei twee kleine oogjes.
  • Plaats de Surinaamse gevulde eieren even in de koelkast zodat je ze koel kan serveren en eet ze nog dezelfde dag op.