Ga terug
–+ servings
recept vega versie Surinaamse rijst, kip en groente tahoe tofu
Recept afdrukken
Nog geen ratings

RECEPT: vega versie rijst, kip en groente

Een dagje vleesloos eten, maar toch trek in Surinaamse kost? Maak dan deze vega versie van Surinaamse rijst, kip en groente van This Girl Can Cook.
Voorbereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd1 uur
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Surinaams
Porties: 2 personen
Auteur: Onesy

Ingrediënten

  • 0,5 pak tofu en tempeh of een pakje vegetarische kip
  • 100-200 ml marinade naar keus (zoete ketjap/hoisin/enz.)
  • 200 gram ongekookte volkoren rijst of rijstvervanger
  • 400-500 gram groenten zoals snijbonen, kousenband, witte kool, sperziebonen, amsoi, tayerblad
  • sap van een halve perssinaasappel
  • 1 zeer rijpe bakbanaan
  • 1 tomaat gesneden
  • 1 ui gesnipperd
  • zout en peper naar smaak of 1 tl zelfgemaakt bouillonpoeder

Instructies

  • Snij de tofu en tempeh in plakjes. Marineer de plakjes/vegakip minstens een half uur, liefst een nacht/dag zodat de smaken er goed in trekken.
  • Was de groenten en snij klein.
  • Pers de sinaasappel.
  • Schil de bakbanaan en snij in lange schuine plakken.
  • Was en kook de rijst.
  • Verwarm een laagje olie in een pan en bak daarin de gesneden bakbanaan. Laat uitlekken op een bord met papier en hou daarna warm in de oven op 100 graden
  • Bak daarna de tofu en tempeh in diezelfde olie aan beide kanten tot ze bruin zijn. Laat uitlekken op een bord met papier en hou daarna warm in de oven met de bakbanaan. Bewaar de overgebleven marinade.
  • Fruit in een wok de helft van de tomaat en de helft van de ui met een beetje olie. Wok de groenten een minuut of vijf (moeten licht knapperig blijven) en blus af met sinaasappelsap.
  • Maak de jus door de andere helft van de ui en tomaat te fruiten met olie en de overgebleven marinade en naar smaak peper en zout toe te voegen. Voeg water toe (afhankelijk van hoe dik/waterig je de jus wil meer of minder).
  • Als de rijst gekookt is, opdienen met groenten, tofu, tempeh/vegakip en bakbanaan.