Home made spicy mayonaise met madame Jeanette maak je snel en makkelijk met ons recept. Het is een heerlijke saus voor snacks zoals (cassave) frietjes!
Voorbereidingstijd15 minutenmin
Bereidingstijd5 minutenmin
Afkoeltijd30 minutenmin
Totale tijd20 minutenmin
Gang: Sauzen en marinades
Keuken: Surinaams
Porties: 400ml
Auteur: TGSCC
Ingrediënten
250mlzonnebloem-/milde olijfolie zonder smaak/arachideolie
Maak eerst de pittige olie door de madame Jeanette in stukken gesneden (met handschoenen) toe te voegen aan een pannetje met de olie. De peper begint te sissen/bakken en wordt donkerder van kleur. Proef dan of je de olie peper genoeg vindt. Zo ja, zet het vuur uit, zo niet, bak de pepers dan helemaal bruin. Laat de olie helemaal afkoelen.
Zeef de olie zodat er geen peper en eventuele zaadjes meer in de olie zitten.
MET STAAFMIXER
Breek een ei in een gesteriliseerde glazen pot en voeg (appel)azijn/citroensap, zout en eventueel mosterd en zoetstof toe.
Giet dan ook de olie in de pot en plaats de staafmixer helemaal op de bodem van de pot.
Zet de staafmixer aan en haal als je ziet dat de onderkant eruit begint te zien als mayonaise heel langzaam je staafmixer omhoog in de pot.
Als je bovenaan bent gekomen, moet alles goed gemixt en lekker dik en romig zijn. Mocht dat niet het geval zijn, roer dan nog even met een lepel goed door.
MET GARDE
Breek een ei in een schone en vetvrije beslagkom en voeg (appel)azijn/citroensap, zout en eventueel mosterd en zoetstof toe.
Klop alles behalve de mosterd goed door elkaar.
Blijf met een hand kloppen terwijl je de olie in een langzame straal toevoegt tot de mayonaise lekker dik en romig is.
Notities
Bewaar de mayonaise met madame Jeanette in een pot in de koelkast. Daar is ‘ie ongeveer een week houdbaar.