Verwarm de oven voor op 90 graden.
Verhit de koekenpan vast zodat ‘ie goed op temperatuur is.
Meng bloem, baking soda, bakpoeder, zout (en evt. suiker) met een garde in een grote mengkom.
Kluts de eieren licht en voeg die samen met de karnemelk en gesmolten boter toe aan de droge ingrediënten.
Meng niet te heftig, je moet echt nog kleine tot middelgrote klonten zien in het beslag.
Veeg met een kwastje wat boter in de pan of voeg er een klontje boter aan toe dat smelt.
Giet met een ijsschep of een maatschep ter grootte van een 1/4 cup drie hoopjes in de verwarmde pan. De hoopjes moeten niet zo dun zijn als gewone pannenkoeken en je hoeft ze ook niet uit te laten lopen/te verspreiden, dat doen ze uit zichzelf een beetje.Voeg, als je blueberry pancakes wilt, per pannenkoekje een aantal besjes toe. Draai, als de randen droog zijn en er bubbels ontstaan in het midden (dit duurt ongeveer 2 - 2½ minuut), de pannenkoekjes om (ook al zijn ze nog niet helemaal droog/gaar). Ze zijn klaar als de onderkant ook goudbruin is (na ongeveer een minuut).
Bewaar de pannenkoeken in de voorverwarmde oven tot je ze allemaal hebt gebakken.
Serveer met maple syrup/pannenkoekenstroop/honing en vers fruit.