Verwarm de oven voor op 180 graden.
Maak de gebruinde boter door de boter in gelijke blokjes te snijden en op te warmen in een koekenpan. Het begint eerst te smelten, daarna verschijnen er witte vlokjes. Vervolgens gaat de boter schuimen (roer af en toe langzaam).
Wanneer je een nootachtige geur ruikt en het schuim afneemt, moet je als het goed is, allemaal kleine bruine stukjes op de bodem van je pan zien. Je gebruinde boter is dan klaar. Laat de boter even afkoelen.
Rooster de noten in een pan en laat afkoelen. Hak dan in stukjes.
Pureer de bananen in een blender, keukenmachine of met een staafmixer of prak ze fijn met een vork.
Voeg de eieren, boter en karnemelk toe en meng goed.
Meng in een andere kom bloem/meel, suiker, baking soda, zout en kaneel.
Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten en meng tot je een mooi glad beslag hebt.
Voeg eventueel de noten toe aan het beslag en schenk in een ingevette cake- of muffinvorm. Ter decoratie kan je bovenop nog plakjes banaan of hele noten toevoegen.
Plaats de bakschaal in de oven voor 45-60 minuten. Test of het bananenbrood gaar is door er in het midden een tandenstoker in te prikken. Als die er droog weer uitkomt, is het gaar.
Haal de brown butter bananabread uit de vorm en laat afkoelen op een taartrooster (zodat de onderkant niet gaat zweten).