Ga terug
+ servings
Popeyes American biscuits Suriname recept
Recept afdrukken
Nog geen ratings

RECEPT: American biscuits à la Popeyes (Suriname)

Super lekkere warme American biscuits uit de oven hoeven niet veel tijd en werk te kosten om te maken als je dit recept gebruikt met maar twee ingrediënten!
Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd12 minuten
Totale tijd32 minuten
Gang: Bijgerecht
Keuken: Amerikaans
Porties: 9 biscuits
Auteur: Onesy

Ingrediënten

  • 175-200 gram zelfrijzend bakmeel (als je dat niet in huis hebt maak je het zelf van 175-200 gram korstbloem/patentbloem, 2 ½ tl bakpoeder en ¾ tl zout)
  • 200 gram koude ongeklopte slagroom

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.

ALS JE GEEN ZELFRIJZEND BAKMEEL HEBT

  • Meng bloem met bakpoeder en zout in een kom. Ga verder met stap 2.

ALS JE WEL ZELFRIJZEND BAKMEEL HEBT

  • Voeg slagroom toe aan zelfrijzend bakmeel en roer met houten lepel net zo lang tot je geen losse bloem meer ziet. Mix niet teveel, ander wordt je deeg taai!
  • Raap/druk het deeg zoveel mogelijk bij elkaar zonder het te veel te kneden.
  • Als het op een samenhangend deeg lijkt, kan je twee dingen doen:
  • 1 → met een ijsschep bolletjes maken en die met genoeg ruimte ertussen verspreid op een bakplaat neerleggen (zo krijg je zogenoemde drop biscuits die smelten in je mond).
  • 2 → het deeg lichtjes bij elkaar drukken en een paar keer vouwen en weer platdrukken (zie foto’s) en daar rondjes uitsteken (zo krijg je ‘flaky’ biscuits met laagjes).
  • 2a: Druk het deeg voorzichtig uit tot een vierkant.
  • 2b: Vouw een van de zijden voor ongeveer een derde naar het midden.
  • 2c: Vouw de andere kant net zo.
  • 2d: Draai nu een kwartslag en vouw weer een kant.
  • 2e: Vouw ook de laatste kant naar het midden.
  • 2f: Druk het nu weer plat met je vingers en herhaal dit proces drie keer.
  • 2g: Druk de lap weer plat (ongeveer 2 cm) en steek er met een koekjesuitsteker of een glas (zo heb ik het gedaan) rondjes uit. Draai de uitsteker of het glas niet rond, maar steek recht naar beneden uit. Schraap de restjes weer bij elkaar en kneed heel licht, rol weer uit en steek nieuwe rondjes uit tot al je deeg op is. Of snij er vierkantjes van, zodat je het deeg nog minder hoeft te bewerken.
  • Smeer de American biscuits voor ze de oven in gaan in met wat slagroom.
  • Plaats de bakplaat voor ongeveer 12 minuten in de oven of tot de American biscuits mooi bruin zijn.
  • Laat even afkoelen, maar serveer redelijk snel. Warm zijn ze namelijk het lekkerst.

Notities

UPDATE maart 2022: ik vind zelf de biscuits het lekkerst als het deeg iets natter is. Daarom maak ik ze met iets minder bloem dan 200 gram. Maar mocht je ze iets knapperiger willen, dan is 200 gram prima.