Ga terug
+ servings

RECEPT: zelf hoisinsaus maken

Zelf hoisinsaus maken doe je met maar 6 ingrediënten en is gereed binnen 10 minuten. Lekkerder dan uit een potje en zonder onnodige toevoegingen!
Voorbereidingstijd5 min
Bereidingstijd5 min
Totale tijd10 min
Gang: Sauzen en marinades
Keuken: Aziatisch
Porties: 1 middelgroot potje
Auteur: Onesy

Ingrediënten

  • 1 el plantaardige olie ik gebruikte olijfolie
  • 1 flinke teen knoflook fijngesneden of geraspt
  • 0,5 tl 5 spices poeder
  • 150 gram rode miso pasta
  • 150 ml honing of maple syrup (ik gebruikte maple syrup)
  • 2 el rijstazijn of witte wijnazijn

Instructies

  • Bak de knoflook zachtjes in de olie en voeg het 5 spices poeder toe.
  • Voeg de miso pasta, honing/maple syrup en rijstazijn toe en roer goed door.
  • Laat ongeveer 5 minuten doorkoken terwijl je roert.
  • Laat de saus afkoelen, schenk in een schoongemaakt/gesteriliseerd potje en bewaar in de koelkast.

Notities

*De hoisinsaus is in de koelkast nog maanden houdbaar.
*Dit recept komt uit het kookboek It's All Good / (H)eerlijk van Gwyneth Palthrow.