Maak de gember schoon door alle oneffenheden eraf te snijden (niet schillen!).
Leg de gember eventjes in water om het vuil eraf te spoelen.
Snijd alle gember in stukken en doe dit in de blender. Vul dit aan met 200 ml water en mix tot alle stukjes fijngemalen zijn.
Kook ondertussen een liter water.
Pak de teil en doe de geblenderde gember in de teil en doe het gekookte water erbij.
Laat het mengsel een nachtje trekken en twee nachten als je een echt pittige smaak wil hebben. Bij tijdgebrek kan je deze stap overslaan en de gember persen in een centrifuge of slowjuicer
Zeef na 1 dag/twee dagen het gembermengsel en pers het sap extra goed uit de zeef.
Doe het restant in een emmer of teil.
Pers de citroenen uit en doe dit erbij. Proef of het zuur genoeg is.
Doe ook de vanille suiker en eventueel de normale suiker erbij. Proef of je het zoet genoeg vindt en doe er naar smaak nog wat suiker bij als dat nodig is.
Roer alles goed door en was de kruidnagels en doe die er ook bij.
Doe de ananas nu in de juicer of blender (juicer is beter) en voeg het sap toe.
Meng alles en laat dit nog een nachtje intrekken in de koelkast.