Ga terug
+ servings
recept Surinaamse maizenakoekjes
Recept afdrukken
Nog geen ratings

RECEPT: Surinaams maizenakoekjes met minder suiker

Surinaamse maizenakoekjes zijn lekker bros en smelten op je tong! Wij maakten deze heerlijke glutenvrije koekjes met minder suiker dan normaal.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Totale tijd25 minuten
Gang: Taart en koekjes
Keuken: Surinaams
Porties: 20 koekjes
Auteur: Onesy

Ingrediënten

  • 63 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 30 gram ei (losgeklutst)
  • 1 tl zelfgemaakt vanille extract
  • 33-50 gram biologische kristalsuiker
  • tl zout
  • 125 gram maizena

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Klop de boter luchtig met een garde of mixer.
  • Voeg de suiker toe en klop weer luchtig.
  • Voeg het losgeklutste ei en het vanille extract toe en klop alles weer goed door.
  • Voeg in delen de maizena toe tot alles is opgenomen en je een mooi glimmend deeg hebt. Vorm er een bal van.
  • Maak balletjes ter grootte van een walnoot en leg ze met genoeg ruimte ertussen naast elkaar op een bakplaat.
  • Druk de balletjes met een vork plat. Dip de vork eventueel in wat maizena om plakken te voorkomen.
  • Plaats de bakplaat in de oven en bak de maizenakoekjes in 14-16 minuten tot de onderkant lichtbruin is. De bovenkant hoort nog wit te zijn!

Notities

*Afhankelijk van hoe groot je de koekjes maakt, kan je er 20-25 uithalen.
*De hoeveelheid ei voor 20-25 koekjes is 30 gram. Dat komt neer op ongeveer een half ei (M).
*Bewaar de maizenakoekjes in een luchtdicht bakje (maximaal 1 week).
*Wil je toch muisjes op je maizenakoekjes? Deze zijn vegan, biologisch en gekleurd met natuurlijke kleurstoffen en te koop bij Ekoplaza.