Ga terug
–+ servings
recept glutenvrije Surinaamse kaaskoekjes
Recept afdrukken
Nog geen ratings

RECEPT: Surinaamse kaaskoekjes (glutenvrij)

Een glutenvrije variant van Surinaamse kaaskoekjes maak je door in dit recept tarwebloem te vervangen voor havermout. Iets andere bite, maar net zo lekker!
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Totale tijd25 minuten
Gang: Taart en koekjes
Keuken: Surinaams
Porties: 12 koekjes
Auteur: Onesy

Ingrediënten

  • 75 gram glutenvrije havermout
  • 75 gram biologische geraspte oude kaas
  • 1 ei
  • 15 gram ontgeurde kokosolie of roomboter zacht, maar niet gesmolten
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • 0,5-1 theelepel peper aanpassen naar smaak
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder optioneel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Doe havermout, ei, kaas, kokosolie/roomboter, bakpoeder, peper en eventueel paprikapoeder in een grote kom.
  • Meng en kneed alles goed door elkaar tot je er een bal van kan vormen.
  • Maak ongeveer 12 balletjes van het deeg en plaats die op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Druk de balletjes goed plat. Als je ze niet plat genoeg drukt, zullen ze in het midden niet helemaal knapperig worden. Even lekker hoor, maar wel een andere structuur.
  • Plaats de bakplaat met de Surinaamse kaaskoekjes in de voorverwarmde oven en bak in ongeveer 12-15 minuten goudbruin.
  • Laat ze even afkoelen op een rooster en bewaar in een luchtdichte zak of bak. Ze blijven ongeveer drie dagen goed.

Notities

Liever 'gewone' kaaskoekjes? Je maakt ze met dit recept (vervang de geitenkaas door koeienkaas).