Ga terug
–+ servings
biscoitos de maisena recipe
Recept afdrukken
Nog geen waarderingen

RECEPT: biscoitos de maisena (Braziliaanse maizenakoekjes)

Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Totale tijd25 minuten
Gang: Taart en koekjes
Keuken: Surinaams
Porties: 30 koekjes
Auteur: Onesy

Ingrediënten

Versie 1

  • 50 gram ongezouten boter op kamertemperatuur
  • 195-200 gram gecondenseerde melk ongeveer een half blikje
  • 1 ei op kamertemperatuur
  • 250 gram maizena
  • 200 gram melk, puur, wit chocolade optioneel

Versie 2

  • 100 gram ongezouten boter op kamertemperatuur
  • 195-200 gram gecondenseerde melk ongeveer een half blikje
  • 225 gram maizena
  • 200 gram melk, puur, wit chocolade (optioneel)

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Klop de boter luchtig en voeg dan afhankelijk van de versie de gecondenseerde melk en eventueel het ei toe.
  • Meng alles goed met een garde en voeg in delen de maizena toe tot je een mooi glanzend deeg hebt. Omdat het deeg nogal plakkerig is, kan dat lastig zijn met een garde. Je kan ook je handen of een stevige spatel gebruiken.
  • Verdeel het deeg in bolletjes en druk ze plat met een vork of rol het deeg uit (op een met maizena bestrooid oppervlak) en steek er vormpjes uit.
  • Leg de koekjes met genoeg ruimte ertussen op een bakplaat bekleed met bakpapier. Het kan zijn dat je ze in twee delen moet bakken.
  • Plaats de bakplaat in de oven voor 10 minuten en bekijk na die periode of de onderkant bruin is. Is dat het geval dan zijn de koekjes klaar. Zo niet, verleng dan de baktijd met steeds een minuut en controleer daarna steeds de onderkant.
  • 7: Smelt, terwijl de koekjes in de oven zitten, de chocolade die je in stukjes hebt gebroken. Dat kan au bain marie of in de magnetron. Bij dat laatste: plaats de chocolade de eerste twee keer voor 30 seconden in de magnetron op vol vermogen en roer na 30 seconden goed door. Kies daarna voor intervals van 10 seconden tot alles gesmolten is.
  • Plaats de koekjes uit de oven op een taart-/ovenrooster zodat ze even kunnen afkoelen.