Ga terug
recept kokosrijst
Recept afdrukken
Nog geen ratings

RECEPT: frisse gember kokosrijst maken

Gekookte rijst is zo gewoontjes! Wij maken er kokosrijst van door gember toe te voegen en de rijst te koken in kokosmelk. Een stuk spannender en lekkerder!
Voorbereidingstijd5 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Totale tijd20 minuten
Gang: Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken: Caribisch, Surinaams
Auteur: Tewa

Ingrediƫnten

  • 1 middelgrote witte ui
  • 1 stukje verse gember ongeveer 5 cm
  • 2 cups rijst naar keus witte, zilvervlies, wilde, zwarte, enz.
  • 0,5 blikje kokosmelk 200 ml
  • 150 ml water
  • 6 pimentkorrels

Instructies

  • Snipper de ui en schil het stukje gember. Snijd de gember in grove stukjes.
  • Roer de inhoud van het blikje kokosmelk goed door, zodat de kokosroom en het water goed zijn gemengd.
  • Was de rijst en doe de korrels in een rijstkoker (of pan). Schenk de helft van het blikje kokosmelk (200 ml) erbij en voeg de ui, stukjes gember en pimentkorrels ook toe. Schenk er tot slot ook een klein kopje water bij (ongeveer 100 ml) en roer alles goed door.
  • Laat het geheel koken in de rijstkoker (of pan), roer tussendoor om en giet er nog een kwart kopje water bij.
  • Als de rijst gaar is, haal dan de pimentkorrels en gember uit de rijst. Serveer met (gewokte) groenten en eventueel vlees, kip of vis.