Verwarm de oven voor op 90 graden.
Verhit de koekenpan vast zodat ‘ie goed op temperatuur is.
Meng bloem, baking soda, bakpoeder, zout (en evt. suiker) met een garde in een grote mengkom.
Kluts de eieren licht en voeg die samen met de karnemelk en gesmolten boter toe aan de droge ingrediënten.
Meng niet te heftig, je moet echt nog kleine tot middelgrote klonten zien in het beslag.
Verdeel het beslag in drie gelijke delen over drie kommen.
Voeg aan een van de kommen de matcha toe en aan een van de andere het bietenpoeder. Roer goed door tot het hele beslag is gekleurd. Je kan nu drie verschillende kleuren pannenkoeken maken.
Veeg met een kwastje wat boter in de pan of voeg er een klontje boter aan toe dat smelt.
Giet met een ijsschep of een maatschep ter grootte van een ½ cup drie hoopjes in de verwarmde pan. De hoopjes moeten niet zo dun zijn als gewone pannenkoeken en je hoeft ze ook niet uit te laten lopen/te verspreiden, dat doen ze uit zichzelf een beetje. Of maak grotere pancakes met de grootte van de inhoud van een ⅔ cup.
Draai, als de randen droog zijn en er bubbels ontstaan in het midden (dit duurt ongeveer 2 – 2½ minuut), de pannenkoekjes om (ook al zijn ze nog niet helemaal droog/gaar). Ze zijn klaar als de onderkant ook goudbruin is (na ongeveer een minuut).
Bewaar de pannenkoeken in de voorverwarmde oven tot je ze allemaal hebt gebakken.
Serveer met maple syrup/pannenkoekenstroop/honing en vers fruit.