Verwarm de oven voor op 180 graden.
Schil de bakbanaan en snij per bakbanaan 5-6 repen in de lengte.
Bak in een laagje olie de plakken aan beide kanten goudbruin en laat ze uitlekken op een bord met keukenpapier.
Fruit in een andere pan de ui en knoflook in wat olie.
Voeg komijnpoeder, paprikapoeder, oregano, chilipoeder, korianderpoeder toe en bak even aan.
Voeg ook de tomaten toe en daarna het gehakt.
Bak het rul en voeg het water toe.
Laat even pruttelen en breng op smaak met zout en peper.
Vet de bodem van een ovenschaal in met wat boter of olie en leg plakken bakbanaan mooi naast elkaar zodat de bodem niet meer zichtbaar is. Snij ze als dat nodig is, op maat. Als je ei gebruikt, kan je de ‘naden’ van de plakken met wat ei bestrijken zodat het als ‘lijm’ fungeert.
Verdeel de helft van het gehakt over de bakbanaan-laag en bestrooi desgewenst met kaas.
Top het gehakt met weer een laag bakbanaan (en bestrijk eventueel weer met ei) en daar bovenop weer een laag gehakt (met eventueel kaas).
De bovenste laag van de pastelon is wederom bakbanaan die eventueel met ei wordt bestreken en bestrooid met kaas.
Plaats de ovenschaal in de oven en laat 20-25 minuten bakken (tot de kaas is gesmolten).