Ga terug
+ servings
recept zoete aardappel cupcakes
Recept afdrukken
5 van 1 stem

RECEPT: zoete aardappel cupcakes

Met zoete aardappel kan je niet alleen heerlijk koken, maar ook bakken. Zoete aardappel cupcakes zijn luchtig, 'moist' en bevatten groente!
Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Kooktijd aardappel1 uur
Totale tijd1 uur 40 minuten
Gang: Dessert, Hapje
Keuken: Wereldkeuken
Porties: 10 cupcakes
Auteur: Onesy

Ingrediënten

  • 220 gram zoete aardappel puree
  • 190 gram tarwebloem
  • 1 tl kaneel
  • 0,5 tl nootmuskaat
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 0,25 tl baking soda
  • 0,5 tl zout
  • 160 gram bruine basterd-/kokosbloesemsuiker
  • 56 gram gesmolten boter
  • 60 ml olie milde olijfolie, zonnebloemolie, kokosolie
  • 80 ml karnemelk zie notities voor karnemelk vervanger
  • 2 grote eieren op kamertemperatuur
  • 1 tl (homemade) vanille extract
  • frosting, klik hier voor het recept optioneel
  • (pecan)noten optioneel

Instructies

  • Kook/pof/stoom de zoete aardappel. Ga er vanuit dat de hoeveelheid rauwe zoete aardappel meer moet zijn dan 220 gram, dat is wat je uiteindelijk wil overhouden.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Meng bloem, kaneel, nootmuskaat, bakpoeder, baking soda, zout en suiker in een kom.
  • Mix (met een staafmixer) de zoete aardappel puree, met boter, olie, karnemelk, eieren en vanille extract.
  • Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge en meng met een spatel tot alle bloem is verdwenen, maar niet te lang (anders worden de cupcakes taai).
  • Plaats de muffinvormpjes op een bakplaat en schep het beslag in erin.
  • Doe de bakplaat in de oven en bak voor 15-20 minuten of tot een tandenstoker er schoon uitkomt als je in een muffin prikt.
  • Laat ze afkoelen en versier eventueel met frosting en (pecan)noten.

Notities

*Geen karnemelk in huis? Die maak je makkelijk zelf door gewone (plantaardige) melk te mengen met (appel)azijn of citroen. Vijf minuten laten staan en klaar is je karnemelk!
*Dit recept is gebaseerd op dit recept.