Ga terug
+ servings
bakbanaan nachos plantain nachos recept
Recept afdrukken
5 van 1 stem

RECEPT: bakbanaan nachos (plantain nachos)

Snel een goed vullende en lekkere maaltijd op tafel zetten? Maak dan deze bakbanaan nachos met bonen, (vega) kip of gehakt en kaas!
Gang: Hapje, Hoofdgerecht
Keuken: Wereldkeuken
Porties: 2 personen
Auteur: TGSCC

Ingrediënten

  • 1 blik bonen kidney of zwarte
  • 1 pot mais
  • 0,5 rode ui gesnipperd
  • 3 tenen knoflook gesnipperd of geperst
  • 250 gram (vega) kip/gehakt optioneel
  • 0,25 tl cayennepeper of 1 verse chilipeper in reepjes
  • 3 tl komijn
  • 2 tl (gerooktpaprikapoeder
  • 1 tl chilipoeder
  • zout naar smaak
  • 1 paprika in reepjes
  • 2 tomaten in stukjes
  • 1 zak bananenchips 200 gram
  • 1 zak geraspte kaas

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Spoel de bonen en mais in een vergiet goed schoon.
  • Fruit de ui en knoflook in een beetje olie in een pan en voeg dan de kip/het gehakt toe, net als alle kruiden en eventueel de chilipeper.
  • Voeg dan ook de paprika toe en laat een paar minuten meebakken terwijl je alles goed omroert.
  • Bak tot slot ook de bonen, mais en tomaat mee in de pan.
  • Voeg als nodig een bodempje water toe en laat alles ongeveer 10 minuten pruttelen.
  • Proef of de smaak naar wens is en voeg eventueel nog zout toe (maar vergeet niet dat de bananenchips ook al zout zijn).
  • Verspreid de helft van de bananenchips over een ovenschaal/ovenvaste koekenpan. Strooi een deel van de kaas over de chips en schep daaroverheen het bonen, groenten en vlees prutje.
  • Top met een laag chips en de rest van de kaas en plaats de schaal voor 10-15 minuten in de oven (tot de kaas mooi is gesmolten).
  • Sprenkel eventueel nog wat koriander en schijfjes jalapeño pepers over de bakbanaan nachos en serveer met salsa, guacamole en zoete chilisaus.