Verwarm de oven voor op 180 graden.
Spoel de bonen en mais in een vergiet goed schoon.
Fruit de ui en knoflook in een beetje olie in een pan en voeg dan de kip/het gehakt toe, net als alle kruiden en eventueel de chilipeper.
Voeg dan ook de paprika toe en laat een paar minuten meebakken terwijl je alles goed omroert.
Bak tot slot ook de bonen, mais en tomaat mee in de pan.
Voeg als nodig een bodempje water toe en laat alles ongeveer 10 minuten pruttelen.
Proef of de smaak naar wens is en voeg eventueel nog zout toe (maar vergeet niet dat de bananenchips ook al zout zijn).
Verspreid de helft van de bananenchips over een ovenschaal/ovenvaste koekenpan. Strooi een deel van de kaas over de chips en schep daaroverheen het bonen, groenten en vlees prutje.
Top met een laag chips en de rest van de kaas en plaats de schaal voor 10-15 minuten in de oven (tot de kaas mooi is gesmolten).
Sprenkel eventueel nog wat koriander en schijfjes jalapeño pepers over de bakbanaan nachos en serveer met salsa, guacamole en zoete chilisaus.