Recept afdrukken

RECEPT: zelf vegan caramel maken

Karamel met chocola, karamel met popcorn, karamel maakt alles lekkerder! Met dit recept maak je niet alleen heel makkelijk, maar ook mega snel vegan caramel.
Voorbereidingstijd5 min
Bereidingstijd5 min
Totale tijd10 min
Gang: Bijgerecht, Dessert
Keuken: Wereldkeuken
Porties: 1 kleine jampot
Auteur: Onesy

Equipment

Ingrediënten

DIKKERE VARIANT:

  • 150 ml maple syrup
  • 140 gram amandelpasta
  • 70 gram geurloze kokosolie
  • zeezout naar smaak
  • (homemade) vanille extract of kaneel naar smaak OPTIONEEL

MEER VLOEIBARE VARIANT:

  • 50 gram geurloze kokosolie
  • 75 ml maple syrup
  • 40 gram amandelpasta
  • zeezout naar smaak
  • (homemade) vanille extract of kaneel naar smaak OPTIONEEL

Instructies

DIKKERE VARIANT:

  • Giet alle ingrediënten in een kleine sauspan.
  • Meng op laag tot middelhoog vuur met een garde alles door elkaar tot het gesmolten is (duurt ongeveer 3 minuten).
  • Verwijder de pan van het fornuis en laat afkoelen tot kamertemperatuur.

MEER VLOEIBARE VARIANT:

  • Smelt de kokosolie en maple syrup 30-60 seconden in de magnetron (ik kies voor de zekerheid altijd de een na hoogste stand).
  • Roer de amandelpasta met een garde door de gesmolten olie tot alles helemaal gemengd is.

Notities

*Je bewaart de caramel na bereiding in de koelkast. Doordat er kokosolie in zit, wordt ‘ie vanzelf wat steviger. Maar zodra de caramel weer op kamertemperatuur komt, verandert dat.
*De recepten voor vegan caramel zijn gebaseerd op recepten van Blissful Basil en Pinch of Yum.