Maak eerst de madame Jeanette olie door de pepers in stukjes te snijden. Was je handen goed na het snijden of gebruik handschoenen!
Verwarm de kokosolie in een pannetje (middelhoog vuur).
Voeg de peper toe aan de kokosolie. Blijf roeren terwijl de stukjes sissen.
Haal, als de peper bruin wordt (na een minuut of 5), de olie van het vuur halen en laat deze afkoelen.
Giet de olie door een zeef en weeg hoeveel je over hebt gehouden (ik hield 90 gram kokosolie over). Je moet in totaal 125 gram vet toevoegen in het recept, dus vul het aan tot je aan 125 gram komt. In mijn geval was dat 35 gram boter.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Breek de chocola in stukken en smelt die samen met de boter au bain-marie in een kom. Voeg de madame Jeanette olie toe en roer goed.
Voeg de suiker toe en roer weer goed. Haal de kom van de pan af en laat even afkoelen.
Voeg een voor een de eieren toe en kluts ze met een garde door het mengsel heen. Voeg ook het vanille extract toe.
Meng de droge ingrediënten met elkaar in een andere kom en voeg die met een spatel beetje bij beetje toe aan het beslag.
Vet een bakblik in met boter of plaats een stuk bakpapier in een bakblik zodat je de brownie er makkelijk uit kan halen.
Giet het beslag in het bakblik en verspreid het evenmatig.
Plaats het bakblik in de oven. Afhankelijk van de grootte van je bakblik, kan de baktijd variëren van 15-17 minuten tot 25-30 minuten. LET OP: als je een prikker in de brownie steekt, moet die er in het midden nog een beetje nat uit komen, aan de randen moet je prikker droog zijn.
Laat de brownies met madame Jeanette peper goed afkoelen en snij dan in stukken. Ik plaats het bakblik na de eerste afkoelperiode in de koelkast zodat ik makkelijker stukjes kan snijden. Voor het opeten, laat ik alles eerst weer even op kamertemperatuur komen. Zo proef je de smeuïgheid het beste.