RECEPT: healthy fried chicken
Fried chicken is heerlijk, maar niet zo gezond. Gelukkig kan je nu met dit recept toch heerlijke crispy maar vooral healthy fried chicken uit de oven maken!
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd30 minuten min
Totale tijd45 minuten min
Gang: Bijgerecht, Hapje
Keuken: Wereldkeuken
Porties: 6 chicken wings
Auteur: Tewa
- 6 borrelpootjes/kipvleugels
- 200 gram tarwebloem/volkoren tarwemeel
- 1 ei
- 50 ml amandelmelk
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel knoflookpoeder of knoflookpeper
- 1 snufje gemberpoeder
- 1 theelepel vleeskruiden ik gebruikte die van Conimex
- 1 snufje zout en peper
- 5 eetlepels olijfolie
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe de bloem in een kom.
Voeg alle kruiden toe en roer met een lepel goed om.
Doe de (amandel)melk en het ei in een andere kom en kluts ze.
Bekleed een ovenplaat met bakpapier en besmeer het bakpapier met olijfolie.
Paneer nu de kip. Doop eerst de kip in het (amandel)melk-ei mengsel.
Doop het daarna in de bloem.
Herhaal beide stappen nogmaals, paneer het kipstukje dus twee keer met zowel melk-ei als bloem.
Leg de kip op het bakpapier en herhaal de paneerstap voor alle kipjes.
Plaats de bakplaat met de kipjes in de oven en keer alle kipjes na 15 minuten om.
Laat de kipjes nog eens 15 minuten op 180 graden bakken.
Serveer de kip meteen met een frisse coleslaw en wat bbq- of zoete chilisaus.