Doe de hibiscusbloemen in een grote pan en pers hierboven het limoentje uit.
Doe nu 1,5 liter water in deze pan. Zorg ervoor dat alle hibiscus onder water komt te staan.
Breng het water aan de kook.
Als het water eenmaal kookt, laat je het mengsel 30 minuten koken op zacht vuur.
Giet na 30 minuten de hibiscus af, maar vang het rode kookvocht op.
Doe daarna het kookvocht in dezelfde ruime pan met nogmaals 1,5 liter water, suiker en het kaneelstokje. Blijf roeren tot de suiker is opgelost.
Laat dit nog 20 minuutjes op zacht vuur koken.
Laat de stroop helemaal afkoelen, minimaal twee uur.
Hibiscus is best zuur van zichzelf, dus proef eerst en bepaal dan of je het citroensap nog wil toevoegen.
Schenk de Surinaamse stroop met hibiscus in een mooie glazen en gesteriliseerde fles (dat doe je in de vaatwasmachine of magnetron). Leng de stroop aan met water en ijs als je hem gaat drinken.