Doe de satéprikkers in een lange beker met ijskoud water. Dit is zodat de stokjes straks niet aanbranden in de pan.
Snijd de kippendijen in stukjes van ongeveer 3 centimeter en doe alle stukjes in een grote schaal.
Pers twee teentjes knoflook over de blokjes kip uit.
Snijd een stukje gember heel fijn of rasp het.
Giet een eetlepel sesamolie over de kip.
Pers nu het kwart limoentje erover uit.
Schenk tot slot de zoete ketjap over de kip en meng alles goed.
Laat dit minimaal twee uur marineren, maar als het kan een hele nacht. Zo trekt de marinade goed in de kip.
Als de marinade goed in de kip is getrokken, kun je de saté maken.
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Rijg de kip aan de stokjes, ongeveer vier á vijf stukjes per stokje.
Verhit een anti aanbak grillpan op hoog vuur.
Grill de kipsatés, op elke kant een minuutje tot de grillstrepen op de kip staan.
Pak nu een grote ovenschaal en doe de kipsaté daar in. Giet een klein beetje olijfolie over de sateetjes en plaats ze nog 20 minuten in de oven zodat de kip goed doorgaart, maar tegelijkertijd mals blijft.
Na 20 minuutjes zijn je sateetjes klaar! Je hebt wel de heerlijke grillsmaak, maar tegelijkertijd is de kip heerlijk mals en zacht.