recept plantain skewers bakbanaan spiesjes
Recept afdrukken

RECEPT: bakbanaan spiesjes met pindasaus

Bakbanaan spiesjes zijn een makkelijk bijgerecht dat je binnen 15 minuten maakt. Een leuk en snel idee voor een Surinaams hapje!
Voorbereidingstijd5 min
Bereidingstijd10 min
Totale tijd15 min
Gang: Bijgerecht, Hapje
Keuken: Surinaams
Auteur: Onesy

Equipment

Ingrediënten

  • 1 gele bakbanaan niet helemaal zwart, maar wel wat zwarte plekken
  • 1 el (geurloze) kokos- of milde olijfolie
  • 0,5 potje pindasaus/pindasambal
  • een handje gehakte pinda’s als garnering optioneel

Instructies

  • Snij de onder- en bovenkant van de bakbananen af en maak een inkeping in de lengte zodat je de schil makkelijk kan verwijderen.
  • Snij de banaan in rechte of schuine plakken.
  • Verwarm de olie in een pan en bak de plakjes bakbanaan aan beide kanten bruin.
  • Maak ondertussen de pindasaus volgens de aanwijzigingen.
  • Laat de schijfjes banaan uitlekken op een bord met wat keukenrol.
  • Rijg ze daarna aan satéstokjes en serveer met de pindasaus ernaast of eroverheen. Strooi eventueel nog wat gehakte pinda’s over de saus voor een extra bite.

Notities

Deze bakbanaanspiesjes zijn ook lekker op de bbq!