Pureer de bakbananen met een staafmixer of vork. Op de eerste manier wordt je beslag heel glad, wanneer je een vork gebruikt, kan je nog stukjes bakbanaan in je beslag hebben.
Voeg melk, gesmolten boter/olie, suiker en eidooiers toe en meng alles goed (met staafmixer of garde).
Meng bloem, kaneel en zout en voeg toe aan de natte ingrediënten.
Spatel dan het eiwit erdoor heen, in drie delen.
Verdeel het beslag over je wafelijzer en keer de wafels een keer om na ongeveer twee minuten.
Hou de al gebakken wafels warm in een oven op 50-100 graden.
Serveer als alles klaar is met baka bana, fruit, noten en/of (ahorn)stroop/honing.
Notities
*De boter kan je vervangen door eenzelfde hoeveelheid olie. Ik deed dat met milde olijfolie.*Voor een vegan versie: je zou de eiwitten kunnen vervangen door stijfgeklopte aquafaba (kikkererwtenvocht). De wafels krijgen hun luchtigheid door de eiwitten die er op het laatst doorheen wordt geklopt, dus ik weet niet of je ze zomaar kan weglaten (ik heb dat zelf nog niet geprobeerd, dus weet niet wat het eindresultaat is). Met 3 eetlepels aquafaba (ong. 45 ml) vervang je 1 ei.*Ik gebruikte dit wafelijzer om de bakbanaan wafels te maken.*Meer tips om wafels te bakken en te bewaren, lees je hier.