Week de gele erwten minstens 4 uur in ruim water.
Gooi het weekwater weg en was de erwten goed.
Gooi erwten, ui, knoflook, komijnpoeder, zout en eventueel madame Jeanette in een foodprocessor/hakmolen.
Maal naar smaak totdat je alleen nog kleine stukje erwt ziet of helemaal tot puree.
Maak (met een lepel of natte handen) balletjes ter grootte van een bitterbal.
Leg de phulauri in een diepe pan (geschikt om mee te frituren).
Schenk er daarna net zoveel olie overheen tot ze onder staan.
Doe het vuur aan op middelhoog tot hoog vuur. Je zal zien dat de olie gaat schuimen.
Beweeg na 5 minuten voorzichtig de phulauri heen en weer om te voorkomen dat ze vast blijven zitten aan de bodem van de pan.
Draai het vuur lager en keer ze om zodat beide kanten mooi bruin bakken.
Laat ze nu (ongeveer 5 minuten) mooi bruin bakken.
Haal ze met een schuimpaan uit de pan en laat ze uitlekken op een bord waar je papier op hebt gelegd.