surinaamse saoto recept snelle saoto soep
Recept afdrukken

RECEPT: snelle saoto soep maken

Binnen een uur een overheerlijke Surinaams-Javaanse saoto soep op tafel zetten? Het kan met ons recept voor snelle saoto soep!
Voorbereidingstijd5 min
Bereidingstijd35 min
Totale tijd40 min
Gang: Soep
Keuken: Surinaams
Porties: 4 kommen
Auteur: Onesy

Ingrediënten

  • 2 potten kippenbouillon (1 pot = 400 ml + 1600 ml water)
  • 1 stuk biologische kip(dij)filet of 2 (biologische) kippenbouten (optioneel)
  • 1 stengel sereh of 0,5 tl serehpoeder
  • 1 duim laos of 1 tl laospoeder
  • 1 duim gember
  • 1 ui doormidden gesneden
  • 3 laurierblaadjes
  • 8 pimentkorrels
  • zout naar smaak
  • 1 handje fijngesneden selderij
  • 1 madame Jeanette peper (optioneel)
  • 1 zakje kant en klare saoto mix van frietjes, ui en mie (te koop bij supermarkten of tropische winkels, ik kocht de mijne bij Oriental)
  • 1 bak taugé (250 gram)
  • gekookte rijst optioneel
  • gekookte eieren optioneel
  • pepere ketjap optioneel

Instructies

  • Schenk bouillon en water in een soeppan en voeg kip, sereh, laos, gember, ui, laurierblad en pimentkorrels toe. Breng aan de kook met deksel op de pan en proef na een kwartier (als de kip gaar is) hoeveel zout je nog moet toevoegen.
  • Voeg eventueel de madame Jeanette peper toe en laat nog een kwartier koken met het deksel op de pan en kook ondertussen rijst en eieren.
  • Haal de kip uit de pan en pluis deze in kleine stukjes.
  • Was de taugé en vul soepkommen met de groente, de saoto mix en kip.
  • Giet de bouillon erover en strooi er wat selderij overheen. Serveer met rijst, ei en ketjap.