Binnen een uur een overheerlijke Surinaams-Javaanse saoto soep op tafel zetten? Het kan met ons recept voor snelle saoto soep!
Voorbereidingstijd5 minutenmin
Bereidingstijd35 minutenmin
Totale tijd40 minutenmin
Gang: Soep
Keuken: Surinaams
Porties: 4kommen
Auteur: Onesy
Ingrediënten
2pottenkippenbouillon(1 pot = 400 ml + 1600 ml water)
1stukbiologische kip(dij)filet of 2 (biologische) kippenbouten (optioneel)
1stengelsereh of 0,5 tl serehpoeder
1duimlaos of 1 tl laospoeder
1duimgember
1uidoormidden gesneden
3laurierblaadjes
8pimentkorrels
zout naar smaak
1handje fijngesneden selderij
1madame Jeanette peper(optioneel)
1zakjekant en klare saoto mix van frietjes, ui en mie (te koop bij supermarkten of tropische winkels, ik kocht de mijne bij Oriental)
1baktaugé(250 gram)
gekookte rijstoptioneel
gekookte eierenoptioneel
pepere ketjapoptioneel
Instructies
Schenk bouillon en water in een soeppan en voeg kip, sereh, laos, gember, ui, laurierblad en pimentkorrels toe. Breng aan de kook met deksel op de pan en proef na een kwartier (als de kip gaar is) hoeveel zout je nog moet toevoegen.
Voeg eventueel de madame Jeanette peper toe en laat nog een kwartier koken met het deksel op de pan en kook ondertussen rijst en eieren.
Haal de kip uit de pan en pluis deze in kleine stukjes.
Was de taugé en vul soepkommen met de groente, de saoto mix en kip.
Giet de bouillon erover en strooi er wat selderij overheen. Serveer met rijst, ei en ketjap.