RECEPT: pittige tomatensaus met madame Jeanette
Deze pittige tomatensaus krijgt zijn smaak doordat de groenten geroosterde worden in de oven en natuurlijk door de aromatische madame Jeanette peper!
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd1 uur uur
Totale tijd1 uur uur 10 minuten min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Wereldkeuken
Porties: 900 gram
Auteur: Onesy
- 1,5 kilo tomaten (bijvoorbeeld trostomaten, Roma tomaten of Tasty Tom trostomaten in achten)
- 2-3 puntpaprika’s (in stukken)
- 1 winterpeen of 2-3 gewone wortels (in stukken)
- 4 tenen knoflook (gehalveerd)
- 1 rode ui (in stukken)
- een paar takjes verse tijm, gerist, dus zonder de tak of 1 theelepel gedroogde tijm
- een paar takjes verse rozemarijn, gerist, dus zonder de tak of 1 theelepel gedroogde rozemarijn
- 2 el olijfolie
- 0,5-1 madame Jeanette peper (in stukken)
- peper en zout naar smaak
Verwarm de oven voor op 220 graden terwijl je alles in stukken snijdt.
Doe alle groenten en de peper samen met de ui, knoflook, kruiden, olijfolie, peper en zout in een ovenschaal.
Hussel alles goed om zodat alles bedekt is met olijfolie en de kruiden goed verdeeld zijn.
Plaats de schaal in de voorverwarmde oven voor een uur en schep ieder kwartier om.
Haal de schaal uit de oven en laat ongeveer 10 minuten afkoelen.
Pureer de groenten met een staafmixer of maal ze in een blender.
De zelfgemaakte pittige tomatensaus is nu klaar voor gebruik als pastasaus of als basis voor pizza.