zout en peper naar smaak(ik heb zelf geen extra zout toegevoegd omdat de ketjap en hoisinsaus al zout zijn)
4takjes selderijfijngehakt
Instructies
Maak de oesterzwammen schoon en trek ze met een vork los. De boven- en onderkant kan je in kleine reepjes snijden.
Doe de slierten in een kom en voeg hoisinsaus en gember toe. Laat dit 15-30 minuten marineren in de koelkast.
Kook in een pan met ruim water de spaghetti beetgaar (volgens aanwijzingen op de verpakking) en giet af.
Fruit, terwijl de spaghetti kookt, in een beetje olie eerst ui, knoflook en kentjoer(poeder). Voeg de oesterzwammen toe en wok ze gaar in een minuut of 5. Zet de zwammen apart in een kom en gebruik dezelfde wok om de bami te maken.
Fruit weer ui en knoflook in wat olie en voeg dan kentjoer(poeder) en 5-spicespoeder toe. Wok de courghetti en eventueel paprika om tot ze beetgaar zijn (5-6 minuten) en voeg dan de wortel toe. Wok die nog 1-2 minuten mee en voeg dan de koningsoesterzwammen toe.
Voeg tot slot de bami toe en schep/roer alles goed om. Mix de zoete ketjap erdoorheen (begin met 3 eetlepels) en proef of er nog meer smaak aan moet worden toegevoegd.
Zet het vuur uit en schep als laatste de selderij door de bami.