fluffy buttermilk biscuits recept
Recept afdrukken

RECEPT: luchtige buttermilk biscuits

Bij Amerikaans soulfood denken wij meteen aan luchtige Amerikaanse buttermilk biscuits. Je maakt ze met dit recept heel makkelijk zelf!
Voorbereidingstijd25 min
Bereidingstijd15 min
Totale tijd40 min
Gang: Bijgerecht
Keuken: Amerikaans
Auteur: Onesy

Ingrediënten

  • 125 gram koude ongezouten boter
  • 280 gram bloem
  • 2 tl suiker (optioneel)
  • 1 el bakpoeder
  • 1 tl 5 gram zout
  • 0,75 tl baking soda
  • 175 ml koude karnemelk

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snij de boter in gelijke blokjes en leg voor 10 minuten in de vriezer.
  • Meng de bloem met zout, suiker, bakpoeder en baking soda en voeg de boter toe. Meng die met de pastry cutter of messen door de bloem heen tot je korreltjes overhoudt ter grootte van erwtjes.
  • Voeg de karnemelk toe en meng met een spatel tot alle bloem is opgenomen en je het deeg bij elkaar kan ‘vegen’.
  • Stort het deeg op een bebloemd oppervlak en kneedt max 5 keer tot je er een bol van kan vormen.
  • Je kunt nu op twee manieren de biscuits vormen:
  • A) rol het deeg uit tot een rechthoekige lap en vouw het deeg links en rechts naar het midden. Rol het dan weer uit en herhaal dat nog twee keer. Steek er rondjes uit met een glas of koekjesuitsteker.
  • B) rol het deeg uit tot een lap en steek er rondjes uit met een glas of koekjesuitsteker.
  • Plaats de rondjes op een vel bakpapier met genoeg ruimte ertussen op een bakplaat en bestrijk de buttermilk biscuits met wat karnemelk voor een mooie bruine kleur.
  • Bak ze 12-15 minuten af in de voorverwarmde oven tot ze mooi goudbruin zijn.

Notities

De buttermilk biscuits zijn het lekkerst vers uit de oven. Als je ze niet meteen opeet, bewaar ze dan ongebakken in de vriezer. Wanneer je ze wil bakken, kan je ze rechtstreeks uit de vriezer in de oven bakken. Voeg dan een paar minuten extra toe aan de baktijd. Heerlijk om te serveren met fried chicken.