Sweet chili sauce is een lekkere dip voor loempia's, nachochips en meer. Zelf zoete chilisaus maken kan je doen met ons simpele recept.
Voorbereidingstijd15 minutenmin
Bereidingstijd5 minutenmin
Totale tijd20 minutenmin
Gang: Sauzen en marinades
Keuken: Aziatisch
Porties: 250ml
Auteur: Onesy
Ingrediënten
3biologische chilipepers (als je een extra pittige saus wil, met zaadjes)
2teentjes knoflook
190mlwater
50-75mlmaple syrup/honing
50mlappelazijn
snuf zout
0,25-0,5tlgemberpoeder
1el(biologische) maïzena
2elwater
Instructies
Snijd de pepers en knoflook in stukken.
Meng de pepers en knoflook met water, maple syrup, azijn, gemberpoeder en zout in een blender of kom.
Mix (voorzichtig!) in de blender of met een staafmixer tot de stukjes chilipeper fijn, maar niet helemaal gepureerd zijn. Je moet echt nog stukjes zien.
Verwarm het mengsel vervolgens in een steelpan en laat circa vier minuten zachtjes koken.
Maak een papje van de maizena en het water, roer door de chilisaus en verwarm nog een minuutje tot de saus begint in te dikken.
Laat de saus goed afkoelen.
Schenk de zelfgemaakte zoete chilisaus in een gesteriliseerde pot of fles en bewaar in de koelkast.
Notities
De sweet chili sauce kan je eten met nacho’s, maar ook als saus bij je loempia’s of als woksaus gebruiken voor een wokgerecht met bijvoorbeeld kip en groenten.