RECEPT: frietjes van bakbanaan (baked plantain fries)
Heerlijk knapperige frietjes van bakbanaan zijn extra gezond als je ze niet frituurt, maar bakt in de oven!
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Totale tijd30 minuten min
Gang: Bijgerecht
Keuken: Surinaams
Porties: 4 porties
Auteur: Onesy
- 2 groene of gele bakbananen (niet zwart)
- 2 el olijfolie
- zout en kruiden zoals knoflook naar smaak
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Verwijder de schil van de bakbananen. Dit doe je het makkelijkst door de boven- en onderkant eraf te snijden en over de lengte een inkeping te maken met een mes.
Snij de bananen doormidden (zodat je twee halflange stukken overhoudt).
Snij die in de lengte in frietjes. Probeer ze allemaal ongeveer dezelfde dikte te geven, zodat ze evenmatig garen in de oven.
Plaats alle frietjes in een kom, giet de olie en eventueel kruiden eroverheen en hussel goed door elkaar.
Leg de frietjes naast elkaar op een bakplaat (met ruimte ertussen) en plaats deze in de oven.
Draai ze na 10 minuten om en bak nogmaals 10-15 minuten.